Termeni si conditii
I. Despre Noi
Serviciul venalisa.ro este oferit de societatea RITSOS COMMERCE GLOBAL S.R.L. cu sediul in localitatea Târnăveni, str. Viitorului, nr. 13B, jud. Mureș, România, înmatriculată în Registrul Comertului sub nr.J26/44/2019, avand Cod Unic de Înregistrare: RO40394974, denumita în cele ce urmează Vânzător.
RITSOS COMMERCE GLOBAL S.R.L. comercializează gama de produse Venalisa, Madame C și Nail Cocktail Boutique care acoperă sectorul produselor de înfrumusețare pentru saloane de manichiură.

Venalisa.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor săi posibilitatea de a intra in posesia produselor afișate. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite prin site-ul venalisa.ro.

Magazinul venalisa.ro este un magazin online cu amănuntul unde nu este posibil să veniți să vedeți fizic marfa înainte.

De asemenea, ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta: Municipiul Târnăveni, Str Viitorului Nr.13B, Ap 4,

Prin e-mail la: office@venalisa.ro

Prin telefon la numărul: 0744-448.226

II. Definiții
Pentru o mai bună înțelegere a derulării procesului de achiziție a bunurilor din magazinul venalisa.ro, următorii termeni sunt definiți după cum urmează:

VÂNZĂTOR: Societatea RITSOS COMMERCE GLOBAL S.R.L. cu sediul in localitatea Târnăveni, str. Viitorului, nr. 13B, jud. Mureș, România, înmatriculata în Registrul Comertului sub nr.J26/44/2019, având Cod Unic de Înregistrare: RO40394974, proprietară a serviciul venalisa.ro.

UTILIZATOR/CUMPĂRĂTOR: persoana care se inregistrază și își achiziționează marfă prin intermediul magazinului online venalisa.ro

CONTRACT: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vânzător si Cumpărător, ce are la bază comanda de produse emisă de Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului si Cumpărătorului.

COMANDĂ: completarea formularului electronic de către cumpărător cu datele acestuia, lista bunurilor comandate, modalitatea de livrare și plată precum și suma totală pe care cumpărătorul o va plăti.

PRODUS: Bunurile afișate spre vânzare pe site-ul venalisa.ro

PREȚUL PRODUSELOR: Prețul afișat pe site-ul venalisa.ro în dreptul produsului vizionat și care include TVA.

PREȚUL LIVRĂRII: Prețul perceput de firma de curierat pentru transportului produselor de la Vânzător la Cumpărător, preț ce este afișat de asemenea pe site.

COSTUL FINAL: Prețul produselor achitate și costul serviciului de livrare.

 

III. Înregistrarea ca utilizator
Site-ul venalisa.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia de serviciile oferite de Site, precum și achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului Venalisa.ro sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor și Condițiilor de utilizare și a Politicii de Confidențialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre Utilizator/Cumpărător si Vânzător.
Întrucât prevederile Termenilor ți Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeți periodic.

Dacă folosiți acest Site, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site și sunteti de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

Pentru motive justificate venalisa.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel imaginea Vânzătorului.

 

IV. Procedura de cumpărare
Pentru a cumpăra și intra in posesia produselor oferite spre vânzare pe site-ul venalisa.ro, este necesară parcurgerea următoarelor etape:
identificarea și alegerea produselor;
înregistrarea/plasarea comenzii dvs. ca utilizator al venalisa.ro
efectuarea plății produselor. Plata se efectuează online prin card bancar sau ramburs, iar costul final va contine prețul produsului/produselor comandate cu TVA inclus și prețul livrarii;
livrarea produselor la adresa și persoana indicată în formularul de comandă.
Livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita de factura si declarația de conformitate.
Prin lansarea unei comenzi electronice pe venalisa.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

Prețurile produselor afișate pe venalisa.ro reprezintă prețurile de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%), la care se adaugă prețul livrării, acestea împreună reprezentând costul final.

 

V. Garanție
Produsele comercializate de către venalisa.ro, beneficiază de condițiile de garanție în conformitate cu legislația în vigoare. Termenul de garanție a produselor se poate găsi pe eticheta produsului. Garanția este condiționată de utilizarea și păstrarea/depozitarea produselor conform fișei tehnice a produsului.

VI Returnarea produselor. Retragerea

Produsele comandate se pot returna fără costuri pentru Cumpărător în termen de 14 zile de la data livrării.

Formularul de retragere se trimite la adresa de email: office@venalisa.ro sau la adresa sediului Vânzătorului din loc. Târnăveni, str. Viitorului nr. 13B, jud. Mureș. Termenul de ridicare/returnare a produselor este de 7 zile, iar termenul de restituirea banilor in contul indicat de dvs. este de maxim 15 zile.

 

VI. Recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii, trimite sugestii, pune întrebari sau propune articole atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam.
Vânzătorul iși rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a modera toate tipurile de conținut postate de către utilizatori si nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de continut pe venalisa.ro, acordați Vânzătorului dreptul de a folosi numele dvs. in relație cu materialele postate; garantați că detineți sau controlați intr-o altă formă, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postați; că materialele postate nu violeaza nici una dintre condițiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și alte forme de conținut din partea utilizatorilor sau ale Vânzătorului.

Venalisa.ro are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe Site. Vânzătorul nu este responsabil si nu iși asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terțe parti pe Site. Vânzătorul are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

 

VII. Forța Majoră
Nici una din părți nu va fi raspunzătoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen și/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de fortă majora. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

VIII.Termeni de livrare
Pentru produsele in stoc termenul maxim de livrare este de 7 zile.
Pentru produsele la comanda termenul maxim de livrare este de 21 zile.

IX. Legislația aplicabilă
Serviciile oferite de Vânzător prin intermediul venalisa.ro sunt guvernate de dispozițiile legilor române, cu precadere de Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, Ordonanța Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Termenii si conditiile venalisa.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la înregistrarea reclamației la sediul Vânzătorului. In cazul în care nu se poate ajunge la o întelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre Părți se vor supune rezolvarii instantelor judecătorești competente de pe raza Municipiului Târnăveni.

X. Prezentarea ofertei
Vânzătorul își rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra prețurilor si a datelor tehnice prezente pe site-ul venalisa.ro, înainte de validarea comenzii, fără o înștiințare prealabilă. Fotografiile de pe site-ul venalisa.ro au caracter informativ și pot exista diferențe intre acestea si produs.
Atenție! Culorile și structura afișate sunt orientative și pot să difere de culoarea reală în funcție de ecranul dispozitivului de pe care sunt vizualizate dar și de tehnica de aplicare utilizată!

XI. Proprietatea Intelectuală
Conținutul si designul venalisa.ro aparțin Vânzătorului și societății RITSOS COMMERCE GLOBAL si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele venalisa.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea Vânzătorului.

Nu puteți folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru mărci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Vânzătorului.

Este permisa crearea limitată, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor către pagina de index a Venalisa.ro, atâta timp cât aceasta acțiune nu prezintă serviciul venalisa.ro intr-o lumina falsă, inșelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăti grafice sau mărci ca parte a hyperlinkurilor fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Vânzătorului.

 

XII. Datele Personale (GDPR)
Prin înregistrarea ca utilizator al venalisa.ro vă vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de expediere (a dvs. sau a destinatarului desemnat de dvs.) si de email, nr. de telefon precum și contul dvs. în situația în care vă manifestați dreptul de retragere și implicit de restituire a banilor, date care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului venalisa.ro.

Vânzătorul va prelucra datele dvs. pentru executarea tranzacției și pentru conformarea cu normele legale (în conformitate cu termenii Regulamentului (UE) 2016/679 – GDPR) și reglementările interne ale societății.

Datele cu caracter personal nu pot deveni accesibile sau comunicate unor terțe părți neautorizate sau puse la dispoziție spre utilizare într-un alt mod.

Menționăm faptul că pentru indeplinirea livrării produselor comandate, Vânzătorul va pune la dispoziția societății de curierat numele, adresa și numărul de telefon al Utilizatorului/Cumpărătorului sau a destinatarului specificat de Cumpărător.

În situația în care optati pentru a va abona la newsletterul sau alertele venalisa.ro. va trebui să ne comunicați o adresa de e-mail validă. Vă rugăm să accesati pagina in care vă este prezentată Politica de Confidențialitate pentru a vă informa cu privire la informațiile colectate de venalisa.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum și la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.